Search

knop-offerte

01 aug

Augustus 2013 - Rondom de Toren

Posted by Dudok Timmerfabriek BV

Op de vraag waarom klanten bij Dudok Timmerfabriek hun kozijnen zouden moeten laten maken, antwoordt Roy de Been onmiddellijk: “Kwaliteit/prijs, korte levertijd, klantvriendelijk en service, het blijft in de regio én we denken mee met de klant. Dat zijn onze sterke punten en daar maak ik me hard voor”. Aan het woord dus Roy de Been, 36 jaar oud en verantwoordelijk voor de doorstart van Dudok Timmerfabriek in 2012.

Het bijna 80 jaar oude familiebedrijf werd in 2000 overgenomen door Van Steenvoorden. Roy ging er in 2001 werken, hoewel hij uit een heel andere wereld kwam, nl. weg- en waterbouw. Via een kennis kwam hij bij Dudok werken en heeft er alles geleerd: offertes, facturen, in- en verkoop, planning, aansturing personeel enz.

In 2011 echter ging het bedrijf failliet. Roy ging echter niet bij de pakken neerzitten en ging gesprekken aan om het bedrijf door te kunnen starten. Na gesprekken met de bank, het schrijven van een bedrijfsplan en gesprekken met de curator leek het aanvankelijk niet door te kunnen gaan. Totdat hij het gesprek aanging met een goede klant van Dudok, die actief is in het vastgoed. Hij had vertrouwen in Roy en zijn mensen en voorzag hem van voldoende kapitaal om bedrijf en pand te kunnen kopen. Op deze wijze is er begin 2012 een doorstart gemaakt in afgeslankte vorm. “Ik vind het heel jammer dat ik niet alle collega’s heb kunnen behouden, maar dat ging niet anders”. Op het bedrijf werken ze nu met 4 mensen: Jan de Kroon, Bart Roelen, Laurens van Heemen en Roy dus.

Veel klanten van Dudok zijn bij ons gebleven, zeker toen bekend werd dat ik een betrouwbare en financieel zekere financiële partner had. Dat haalt de onzekerheid bij de mensen weg. Ook konden we dezelfde kwaliteit blijven leveren. Er komen, gelukkig, regelmatig nieuwe klanten bij. We moeten daar wel actieve acquisitie voor voeren en scherp rekenen, maar werk krijgen is het belangrijkste”. Om terug te komen op de eerste vraag aan Roy: ze maken bij Dudok natuurlijk niet alleen kozijnen. “Wij kunnen alles maken wat van hout is, dus ook ramen, deuren en andere houtconstructies. Ook bijzondere vormen worden met regelmaat gemaakt bv. voor monumentale panden in Dordrecht, ’t Ginneken, aan de Academiesingel in Breda en bv. de halfronde ramen bij het nieuwe Hotel van Ham in Breda.

Aan het eind van het interview stel ik de vraag die op mijn lippen brandt:“Hoe heb jij het in hemelsnaam aangedurfd om een doorstart te maken met een bijna failliet bedrijf in zo’n moeilijke tijd?” En ook hier heeft hij zijn antwoord direct klaar: “Vertrouwen in mijn collega’s, een goede zakelijke partner en de persoonlijke uitdaging om het te gaan redden, juist in deze tijd”. Tijdens de rondleiding door dit mooie bedrijf, want er zit nog een hele grote ruimte achter de prachtige voorgevel, straalt Roy dit ook uit: “Dit is onze fabriek, dit zijn onze producten en daar zijn we trots op!” Voor meer informatie: Dudok Timmerfabriek, Bredaseweg 22, 4844 CL Terheijden. Tel: 076-5931796 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Roy wij zijn blij dat jij dit hebt aangedurfd en dat Dudok Timmerfabriek is gebleven. Veel succes!!

Christ Verdaasdonk